Textile Art

Artist Statement

Matka identiteetin löytämiseksi

Luonnon luoma materiaali ja käsityötekniikka

Se hetki, kun luonto ja ihmiset ovat sopusoinnussa keskenään, on kaunis. Ilmaisen sen kauneuden langoilla ja kankailla, jotka inspiroivat minua, koska niillä on muodon muutoksen mahdollisuuksia loputtomasti.

Työni on tuotettu erilaisilla korkeatasoisilla käsityötekniikoilla, kuten kutomalla, neulomalla, ompelemalla ja kirjomalla, jotka ovat keksitty tietyillä alueilla, peritty ihmisten elämässä ja jotka ovat olennaisia ​​kulttuureja. Käsillä tehdyt esineet jaetaan kolmeen kategoriaan: käsityö, muotoilu ja taide, jotka ovat tiukasti päällekkäisiä mutta erillisiä aloja. Haluan tehdä sellaisia työtä, jotka ovat vapaita kategorioistaan.

Olen syntynyt ja kasvanut Japanissa, mutta olen asunut Suomessa pisimmän ajan elämässäni. Olen hakenut jatkuvasti omaa identiteettiäni Suomen ja Japanin välillä ja se prosessi jatkuu tutkimalla paikallista luontoa, ihmisiä, materiaaleja ja heidän käsityötekniikoitaan. Jatkan työtä tullakseni itsekseni.

アーティストステイトメント 角井みどり 

アイデンティティーを探す旅

自然が生んだ素材と手工芸技術

日々の中で人と自然が共存を実現し相互に溶け合っていると感じられる瞬間を美しいと感じる。どんなものにも形を変えることができる資質を持つことで私を刺激しインスピレーションを喚起する糸や布、それらを使い、その美しい人や動物の姿を表現している。

私の作品は人の暮らしの中で生まれるべくして生まれ、培われ、その土地それぞれにおいて継承されるべく文化である織る、編む、縫う、刺すなどの異なったハイレベルの手工芸技術によって制作される。人の手による物つくりの世界は、手工芸、デザイン、アートという3つのカテゴリーに分類されるが私は作品をそういったカテゴリーのない作品に仕上げたいと思う。

私は日本で生まれ育ったがフィンランドでの暮らしの方が長い。そのフィンランドと日本の中で自分のアイデンティティーを探し続けてきたし、これからもそれを続けていく。それぞれの文化を産んだ自然、その自然が作った人、そして人が使う布や糸を素材に、そこで伝承されてきた手工芸技術を通して人々をもっと良く知り、それを噛み砕き、すり合わせながら、私が私になる為に制作を続けている。

Exhibitions

 • Midori Tsunoi : Silta – Hashi, kahden maailman välillä
  25.1.2022 – 12.2.2022
  Taitokeskus Orivesi
  Keskustie 37, Orivesi
 •  
 • Midori Tsunoi : Silta – Hashi, kahden maailman välillä
  8.12.2021 – 2.1.2022
  Galleria Moletti, Forssan Museo 
  Wahreninkatu 12, Forssa